Plik:Man from Egypt-Larry Semon-Vitagraph Company of America-1916-De Egyptenaar-Intertitles in Dutch-720 x 404.ogv

Treść strony nie jest dostępna w innych językach.
Ten plik jest umieszczony w Wikimedia Commons
Z Wikipedii, wolnej encyklopedii

Man_from_Egypt-Larry_Semon-Vitagraph_Company_of_America-1916-De_Egyptenaar-Intertitles_in_Dutch-720_x_404.ogv(plik audio-wideo Ogg, Theora/Vorbis, długość 14 min 35 s, rozdzielczość 720×404, ogółem 2,09 Mbps, rozmiar pliku: 217,88 MB)

Opis

Opis
Nederlands: Komische éénakter waarin een piccolo een gestolen diamant vindt en het aan de stok krijgt met de Egyptische dief. Een piccolo in een hotel betrapt een dief die bezig is zijn baard af te scheren en vindt vervolgens een diamant en een brief waaruit blijkt dat een rijke familie een Egyptenaar verwacht in verband met het uithuwelijken van de dochter. Na een confrontatie met de dief verkleedt de piccolo zich en gaat met de diamant naar de familie, waar vervolgens ook de dief verschijnt. Uit een flashback blijkt dat de diamant uit een 'Egyptisch' beeld gestolen is. Er volgt een vecht- en schietpartij onder meer op een hoog dak, waarbij New York (?) op de achtergrond te zien is. Na een spectaculaire verlengde sprong uit een raam zet zich het gevecht voort totdat het huis in brand komt te staan. Uit de puinhopen komt de dief tevoorschijn die de diamant vindt, maar de piccolo pakt hem af.
English: A comic one-act film in which a bellhop finds a stolen diamond and gets into an argument with the Egyptian thief.
Data
Źródło
institution QS:P195,Q1538389



http://openbeelden.nl/media/685496/Egyptenaar_De
Autor Larry Semon (1889–1928), Vitagraph Company of America

Licencja

Public domain

Ten materiał przeszedł do domeny publicznej w kraju pochodzenia, jak również w państwach i terytoriach, gdzie prawo autorskie wygasa w ciągu 80 lat po śmierci autora.


Powyższa praca jest własnością publiczną w Stanach Zjednoczonych, ponieważ została opublikowana (lub zarejestrowana w U.S. Copyright Office) przed 1 stycznia 1929.

Podpisy

Dodaj jednolinijkowe objaśnienie tego, co ten plik pokazuje

Obiekty przedstawione na tym zdjęciu

przedstawia

Historia pliku

Kliknij na datę/czas, aby zobaczyć, jak plik wyglądał w tym czasie.

Data i czasMiniaturaWymiaryUżytkownikOpis
aktualny11:50, 20 lis 201414 min 35 s, 720 × 404 (217,88 MB)HansmullerUser created page with UploadWizard

Poniższa strona korzysta z tego pliku:

Globalne wykorzystanie pliku

Ten plik jest wykorzystywany także w innych projektach wiki:

Metadane